<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d9322014\x26blogName\x3dFrosted+Flake+Wood\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://ffwood.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ffwood.blogspot.com/\x26vt\x3d-7538618771097144035', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

"Πάει... Πέταξε..."

27.6.05
Δεν υπάρχουν πιο άσχημα πουλιά από τα περιστέρια. Όχι τα άσπρα ή τα καφέ ή τα άλλα τα ποικιλόχρωμα. Το γκρίζο εννοώ που μοιάζει με τα παραπάνω αν αυτά έπεφταν σε πετρελαιοκηλίδα. 'Η ακόμα χειρότερα λες και βγήκε από τον τοίχο πολυκατοικίας-κουτιού κάπου στην Πλατεία Άττικής, απευθείας γέννημα των θεμελίων της, προορισμένο να ζει στη σκια της μονόχρωμης τέντας "Πειραϊκή-Πατραϊκή", αυτής με τα λουλούδια αποκάτω. Τα περίεργα μάτια του και η μηχανική περπατησιά του (σαν πορωμένος χιπχοπάς) δίνουν την εντύπωση ότι το γκρίζο περιστέρι είναι μία ανθρώπινη κατασκευή, ένα ρομπότ αποκλειστικά φτιαγμένο να δίνει την ψευδαίσθηση της ελευθερίας. Το σύμβολο και η έννοιά της τεχνητά και τα δυό. Τι, δε με πιστεύεις; Αρκεί να δεις πόσο μοιάζει το βλέμμα σου με αυτό του καναρινιού στο κλουβί όταν δεις ένα περιστέρι, γκρι σαν το μέταλλο, να περπατά στο μπαλκόνι σου.

5 Σχόλια:

At 8:34 μ.μ., Blogger Oneiros έγραψε...

Κάτι παρόμοιο (περί ψευδαίσθησης ελευθερίας) σκεφτόμουν κι εγώ χτες, παρατηρώντας τα περιστέρια που κατακλύζουν το μπαλκόνι μας, για να καταβροχθίσουν την καθημερινή ελεημοσύνη. Έχω ακούσει κάποιον να τα λέει "ιπτάμενους αρουραίους", κι ένας φίλος μου έλεγε προχτές ότι είναι τα πιό βίαια απ' τα ημι-εξημερωμένα αστικά πτηνά ("το περιστέρι της ειρήνης είναι σχήμα οξύμωρο"), αλλά εξακολουθώ να τα ταίζω. Όσο για τα χρώματα, νομίζω ότι είναι αστικό καμουφλάζ, αν κι έχω δει κατά καιρούς μερικά με πολύ όμορφα ..skins.

 
At 10:41 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος έγραψε...

Ναι, από άποψη χρώματος δεν είναι ό,τι πιο όμορφο.. Αλλά έχουν πλάκα τα pigeons :) (κάτι η περπατησιά που λες, κάτι η χαζομάρα που σου βγάζουν)

 
At 11:32 μ.μ., Blogger Ανισόρροπος έγραψε...

συγνώμη αννα αλλα θα διαφωνήσω. Παρόλο που ισως έχεις δίκιο σε πολλά πράγματα, μου φαίνεται οτι δεν υπάρχει πιο άσχημο και φυλακισμένο πράγμα απο τον άνθρωπο. Εγω προσωπικα δε συνδυάζω το περιστέρι με την ελευθερία, αλλα πιστεύω οτι είναι σχετικά ελεύθερο πουλί. Εκτος αυτού , μου αρέσουν τα γκρι περιστέρια. Παροτι ηλίθια, ειναι χαριτωμένα. Εγω θα έλεγα οχι οτι το περιστέρι είναι ανθρώπινο δημιούργημα , μάλλον ο άνθρωπος είναι περιστερίσιο δημιούργημα :p. μια φορά παω και κανω ΜΠΑΜ σε ενα περιστέρι
και πηρε φορα και επεσε πανω σε ενα τοιχο.Μετα του ξαναέκανα ΜΠΑΜ πέταξε σε σπειρα , πήγε πανω απο τη θάλασσα, έκανε ελυθερη πτώση κατακάρυφα και πνίγηκε.

 
At 1:50 π.μ., Blogger maya έγραψε...

"Αστικό καμουφλάζ"! αυτό προσπαθούσα να πω. :D

Όντως έχουν γέλιο. Νομίζω ότι το περπάτημα οφείλεται στην κατασκευή του σκελετού. Μικρή νόμιζα ότι ήταν τικ ή κάτι τέτοιο, μέχρι που κατάλαβα ότι το έχουν όλα!!!

Νο1 εχθρός της ψυχικής υγείας των περιστεριών: Ανισόρροπος!

 
At 12:07 μ.μ., Blogger Oneiros έγραψε...

Δε νομίζω πάντως πως τα περιστέρια είναι πιό ελεύθερα από μας' πλάσματα της συνήθειας είναι κι αυτά, φυλακισμένα στο ίδιο ανοικτό κλουβί (άραγε, πηγαίνουν διακοπές στη Χαλκιδική;). Μπορεί να με γοητεύουν τα γεράκια και τα corvidae, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι τα περιστέρια μας μοιάζουν περισσότερο.

 

Πείτε κι εσείς κάτι!

<< Επιστροφή στην αρχική σελίδα